Malmötxt7

Freitag, 26. Mai 2017
19:00 bis 23:00 Uhr

Skånes konstförening
Bragegatan 15, 214 30 Malmö

Johanne Lykke Holm
Jenny Tunedal
Martina Moliis-Mellberg
Helena Lie
Jonathan Brott (via Skype)
Maria Seisenbacher

JENNY TUNEDAL (f. 1973) är poet, litteraturkritiker och tidigare redaktör för Lyrikvännen. Hon debuterade 2003 med ”Hejdade, hejdade sken” (Wahlström & Widstrand), som följdes upp av ”Kapitel ett” (Wahlström & Widstrand, 2008), ”Du ska också ha det bra” (Eolit, 2009) och ”Mitt krig, sviter” (Wahlström & Widstrand, 2012). I år utkom ”Rosor skador” på Wahlström & Widstrand.

JOHANNE LYKKE HOLM (f. 1987) debuterade tidigare i år med romanen ”Natten som föregick denna dag” (Albert Bonniers Förlag). Innan dess översatte hon bland annat Yahya Hassan, Hiromi Itō och Josefine Klougart till svenska. Tillsammans med författaren Olga Ravn driver hon skrivarkursen Hekseskolen.

MARTINA MOLIIS-MELLBERG (f. 1984) är en finlandssvensk författare och debuterade med den prosalyriska ”A” på Schildts & Söderströms 2015. Under 2017 utkommer hon med ”A” på svenska (Modernista) och ”7” (Schildts & Söderströms).

MARIA SEISENBACHER (f. 1978) är en österrikisk poet och litteraturvetare bosatt i Wien. Hon har sedan 2009 gett ut tre diktböcker: ”Konfrontationen. Gedichte 2005-2007”, ”bher[∂]” och ”Ruhig sitzen mit festen Schuhen”, de två sistnämnda på Edition Atelier. Hennes dikter berör bland annat Alzheimers sjukdom och har översatts till flera språk. Seisenbacher har synts på ett flertal litteraturfestivaler, vunnit en lång lista med priser och mottagit många stipendium. Läs mer om henne här:
https://mariaseisenbacher.com/
http://www.versopolis.com/poet/133/maria-seisenbacher

JONATHAN BROTT (f. 1996) har under de senaste två åren underhållit Stockholms indiescen som introakt för bandet Mama Sonic. Han har nyligen medverkat i Litteraturtidskriften Ponton (med en helsida!) och läst på 10TALs redaktion under Kulturnatten. Han beskriver sina dikter som ett transzendentale buffonerie om familjeliv, sporter, nougat och Christer Fuglesang. Brott medverkar via Skype.

HELENA LIE (f. 1975) är en svensk poet, konstnär, litteraturkritiker, kritikredaktör för Populär Poesi, skönlitterär lektörsläsare, bosatt i Berlin. Hon har publicerat dikter i bland annat Const Literary (P)review. I sin konst arbetar hon främst med måleri, installation och fotografi. Hon har ställt ut måleri på Etnografiska museet i Stockholm och på FRANK i Malmö.

FLER AKTER KAN TILLKOMMA

ÖPPEN SCEN
Anmälan sker på plats. Den öppna scenen är inflätad mellan och efter ovan nämnda läsningar.TIDIGARE MEDVERKANDE

Dimen Abdulla, Elise Alexandersson, Ida Andersen, Arazo Arif, Hanna Asp, Anna Axfors, Simon Bergil Westerberg, Frida Berglund, Adam Björelius, Sigrun Bragadottir, Elis Burrau, Alma Edvall Bons, Jakob Ehde, María Viktoría Einarsdóttir, Carl-William Ersgård, Angelica Falkeling, Athena Farrokhzad, Kristofer Folkhammar, Malin Forsberg, General Liberal, Ylva Gripfelt, Heidi Hakala, Sanna Hartnor, Alice Hedström, Hedvig Holgersson, Leif Holmstrand, Jenny Högström, Henrik Johansson, Zakarias Johnsson, Carl-Oskar Jonsson, Jeremiah Karlsson, Maria Küchen, Elin Kvicklund, Ludvig Köhler, Sabinha Lagoun, Michael Larsson, Ludwig Landström, Maria Lepistö, Filip Lindberg, Victor Boy Lindholm, Anna Lundvik, Victor Malm, Felicia Mulinari, Carsten Müller Nielsen, Petra Mölstad, Tove Mörkberg, Khashayar Naderehvandi, Lisa Nyborg, O.P., Claudia Pagès, Lisa Quartey, Jonas Rasmussen, Felicia Rosell, Sebastian Saar, Sofia Roberg, Déa Solin, Klara Ström, Philip Stålhandske, Eugene Sundelius von Rosen, Giovanna Sundqvist Olmos, Maja Thydéen, Pär Thörn, Mauritz Tistelö, Agnes Vittstrand, Frida Wahlberg och David Zimmerman.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Malmötxt

Följ Malmötxt på Facebook, Instagram och Twitter.